Fietsroute van de maand augustus 2015: Maos en Waolse Fruitroute in Gelderland 53 kmFietsroute van de maand augustus 2015: Maos en Waolse Fruitroute in Gelderland 53 km

In de aankomende lente- en zomermaanden, zal de redactie van Fietsknooppunten.eu iedere maand een fietsroute tot ” fietsroute van de maand” bekronen. Om in aanmerking te komen voor de benoeming tot “fietsroute van de maand” moet een fietsroute aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de fietsroute zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppunten netwerk, een rondrit zijn en moet deze een lengte hebben tussen 30 en 60 kilometer. Verder kijken wij of er voldoende parkeermogelijkheden zijn bij het startpunt of startpunten. Daarnaast wordt vooral gekeken naar de schoonheid van de route, het aantal bezienswaardigheden onderweg en de aanwezigheid van leuke plaatsen om af te stappen. U kunt uiteraard uw suggesties aan ons toezenden en wie weet wordt uw route in de aankomende maanden gekroond tot “fietsroute van de maand”.

Voor de maand augustus hebben wij gekozen voor een fietsroute van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Deze prachtige fietsroute voert u door het mooie Land van Maas en Waal, een oase van rust. Eindeloos groen en idyllische dijkhuisjes bepalen het beeld van dit stukje Rivierenland. Het grootste gedeelte van de fietstocht fiets u namelijk aan de boorden van de twee grote rivieren die hier stromen. In deze tijd van het jaar schittert de zon vaak schilderachtig op het water van de rivieren hetgeen bij tijd en wijle sprookjesachtig aan doet. Onderweg kun u genieten van het unieke rivierenlandschap, maar ook van de markante en monumentale gebouwen die er in de karakteristieke dorpjes in dit gebied te vinden zijn. Wees zo slim om, voor u op de fiets stapt, een tas mee te nemen, u komt onderweg langs talrijke fruitboomgaarden en fruitstalle­tjes waar u de kans krijgt de fruit­schaal thuis voordelig te vullen. Wij wensen u veel plezier toe bij het fietsen van deze fietsroute en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Download hier de Maos en Waolse Fruitroute

Reageer op dit artikel