Waarom kiezen voor fietsaccu revisie?Waarom kiezen voor fietsaccu revisie?

Veel e-bike eigenaren zijn onaangenaam verrast als ze merken dat de prestaties van hun fietsaccu na enkele jaren steeds slechter worden. Op het moment van aankoop zijn consumenten zich vaak niet bewust van de kosten die verbonden zijn aan vervanging van hun fietsaccu. De accu is over het algemeen het duurste onderdeel van een elektrische fiets en mensen worden met dit feit geconfronteerd als ze bij de dealer noodgedwongen een nieuwe accu moeten aanschaffen voor de hoofdprijs. Mede om die reden is er steeds meer vraag naar revisie van versleten e-bike accu’s.

Fietsaccu revisie houdt in dat de versleten energiecellen vervangen worden om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke capaciteit benaderd of zelfs overtroffen wordt. De oude behuizing inclusief elektronica van de batterij blijven behouden en worden opnieuw gebruikt. Er zijn diverse redenen waarom veel e-bike eigenaren kiezen voor revisie.

https://www.fietsaccu-revisie.nl/media/wysiwyg/waarom-revisie-quote.jpg

Een belangrijk argument om voor revisie te kiezen is het prijsverschil ten opzichte van een volledig nieuwe accu. Hergebruik van de nog goed werkende onderdelen uit de oorspronkelijke accu leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing. Verder biedt revisie de mogelijkheid om een groter vermogen te kiezen tegen een kleine meerprijs. Een minimale extra investering levert zodoende een grotere actieradius op. Gespecialiseerde revisiebedrijven plaatsen over het algemeen meer krachtige cellen van hogere kwaliteit, ook wel A-grade cellen genoemd. De kwaliteit van de energiecel is van grote invloed op de capaciteit en levensduur van een e-bike accu.

Soms zijn mensen genoodzaakt om voor revisie te kiezen, omdat voor veel oudere e-bike modellen geldt dat een (nieuwe) vervangende accu niet meer verkrijgbaar is. Als men dan toch de e-bike wil blijven gebruiken is revisie de enige mogelijkheid. Ten slotte betekent revisie voor veel consumenten een milieubewuste en duurzame keuze. Door de behuizing en elektronica van de oude accu nog een aantal jaren te gebruiken wordt het milieu minder zwaar belast.