Voorbereidingen Meimaand Fietsmaand 2011 in volle gang

Voorbereidingen Meimaand Fietsmaand 2011 in volle gangNederlanders en hun fiets zijn veelal onafscheidelijk.

Niet alleen als noodzakelijk vervoersmiddel, maar zeker ook ter ontspanning in de vrije tijd. In mei wordt hierop ingespeeld door het grootste fietsevenement van Nederland te organiseren: Meimaand Fietsmaand. Momenteel zijn de voorbereidingen voor de zesde editie van het evenement in volle gang.

Honderden routes
Fietsen kan natuurlijk het hele jaar door, maar in mei trekken routemakers door heel Nederland alle registers open. De Fietsmaand heeft honderden dagtochten in petto:  korte routes voor als de (klein) kinderen meegaan, stevige toertochten voor de doorgewinterde fietser en veel bijzondere ritten langs bezienswaardigheden. Speciaal voor Meimaand Fietsmaand bieden de tochten net dat beetje extra: een stukje door een natuurgebied of een bezoek aan een monument dat anders gesloten is voor bezoekers, een gratis kopje koffie onderweg of een verrassende activiteit.

Cees van der Padt, manager Vestiging Nederland bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen: “De routes van Meimaand Fietsmaand worden mogelijk gemaakt door de inzet en het enthousiasme van lokale routemakers, vrijwilligers en VVV medewerkers. Zij laten ons kennismaken met de schatten uit hun regio, een unieke kans. En elke dag komen er meer routes en arrangementen bij op de website lekkerweg.nl/fietsmaand.”

Nederland fietsland
Meimaand Fietsmaand sluit goed aan op de behoefte van Nederlanders om er in hun vrije tijd op uit te trekken met de fiets. Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research naar de vrije tijdsbesteding van mensen in 2009 blijkt dat de helft van de Nederlandse bevolking minimaal één keer per jaar op de fiets stapt voor het maken van een recreatieve fietstocht van meer dan 1 uur. Wat neerkomt op 7,8 miljoen Nederlanders die in dat jaar in totaal  179 miljoen fietstochten ondernomen.

Samenwerking
Meimaand Fietsmaand  is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVV’s, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes.

Reageer op dit artikel