Vernieuwde fietsroutenetwerk Zeeland in gebruik genomenHet Routebureau VVV Zeeland heeft begin april 2015 in Wemeldinge het vernieuwde fietsknooppuntensysteem (FIKS) Zeeland in gebruik genomen. De mogelijkheden om te fietsen zijn toegenomen en sluiten nu meer aan op de wensen van de fietsers.

Kiezen
Het fietsroutenetwerk Zeeland was verouderd en moest daarom herzien worden. Borden zijn vervangen en routes verlegd en uitgebreid. Er is 200 kilometer aan het fietsnetwerk toegevoegd. Voor de fietsers is er nu de luxe dat ze op sommige plekken kunnen kiezen tussen binnen- of buitendijks fietsen. Het project kostte drie ton en is betaald door Rijkswaterstaat, de provincie en het waterschap (Bron: Omroep Zeeland).
FIKS
In Zeeland heeft het fietsknooppuntensysteem of fietsroutenetwerk een eigen naam: FIKS. FIKS is een bewegwijzerd netwerk van zorgvuldig geselecteerde fietspaden en –wegen. Bij de selectie van deze fietswegen is rekening gehouden met veiligheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. Het knooppuntennetwerk bestaat sinds 2006 in Zeeland, en is een netwerk van fietspaden- en wegen. De plaatsen waar deze elkaar kruisen, zijn knooppunten. In totaal staan er nu door de hele provincie 6100 knooppuntbordjes. De nieuwe routes en knooppunten zijn ook in kaart gebracht. De fietskaarten zijn te koop bij de VVV-kantoren of bij de collega’s van Fietswebwinkel.com