Twee unieke fietsroutes tijdens het Tulpenfestival 2011

Twee unieke fietsroutes tijdens het Tulpenfestival 2011Op zaterdag 16 april zal de opening van het Countus Tulpenfestival en de showtuin van Stichting Kleurrijk Flevoland plaats vinden in de Noordoostpolder in Flevoland. Het tulpenfestival is een jaarlijks evenement en staat geheel in het teken van de bloeiende tulpenvelden.

Het wordt een bijzondere opening met als thema “alles wat beweegt tijdens het Tulpenfestival”. De opening wordt verricht door de burgemeester van de Noordoostpolder, de heer A van der Werff. Het Tulpenfestival bestaat al meer dan 10 jaar. Dit jaar zal het festival zijn van 16 april tot en met 8 mei 2011. De organisatie verwacht dat er op 16 april al diverse tulpenvelden in bloei staan.

Elk jaar is er een afwisselend programma, maar ook terugkerende activiteiten zoals de ‘Camera Nu’ tulpenfototentoonstelling, de tulpenshowtuin, de Open Dag Ontmoet het Platteland, de wandeltocht, de Rabo Tulpenronde, de koetsentocht, de Level One Steptocht, mozaïeken, de Nacht van Oranje, de Intratuin Groendag, Koninginnedagactiviteiten en twee fietsroutes.

Fietsroutes

Speciaal voor het tulpenfestival zijn er twee fietsroutes samengesteld langs de mooiste tulpenvelden. De fietsroutes zijn tijdens het festival bewegwijzerd.

Bloesemroute

Deze route voert u langs tulpenvelden en prachtig bloeiende fruitbomen. De Route is 43 kilometer lang. Er zijn ook kortere routes mogelijk. Bij Viva Lavandula kunt u kaartjes en beschrijvingen krijgen met routes van 12, 17, 23 en 30 kilometer. In de download vindt u op de eerste pagina de route en op de tweede  pagina de verklaring van de nummering, die verwijst naar Activiteiten langs de route.

Voor de Bloesemroute klik hier.

Tulpenroute

De route voert u door het oude Urk, langs de IJsselmeerdijk en langs de tulpenvelden en combineert daarmee recreatie met een stukje historie. De route is 35 kilometer lang. Er zijn ook kortere routes mogelijk. Bij Vakantiepark ´t Urkerbos kunt u kaartjes krijgen met routes van 16 en 22 kilometer lang. In de download vindt u op de eerste pagina de route en op de tweede  pagina de verklaring van de nummering, die verwijst naar Activiteiten langs de route.

Voor de Tulpenroute klik hier.

– Voor meer informatie over het tulpenfestival ga naar www.tulpenfestival.nl

– Klik hier voor de fietskaart Flevoland en de Noordoostpolder.

Lees ook:

Fietsknooppunten voor Noord Flevoland

Reageer op dit artikel