Fietsen op Texel; meer over de TESO Veerboot naar Texel.Sinds Texel een fietsknooppunten netwerk heeft is fietsen op Texel een stuk leuker geworden. Om het voor u nog makkelijker te maken om Texel te bereiken vindt u in dit bericht meer informatie over de TESO veerboot tussen het vasteland en Texel.

TESO BootdienstAl sinds 1907 verzorgd TESO de veerdienst tussen het vasteland (Den Helder) en Texel. Er wordt gevaren op vaste tijden en in drukke periodes zijn er extra afvaarten. Dagelijks varen er om het uur vanuit beide richtingen boten, op drukke dagen zelfs ieder half uur. De eerste TESO veerboot vanaf Den Helder vertrekt om 06:30u en de laatste om 21:30u. Vanaf Texel vertrekt de eerste boot om 06:00u en de laatste om 21:00u. Voor de gehele dienstregeling klik hier.

U kunt uw eigen fiets gewoon meenemen op de boot. Voor de TESO veerboot worden diverse tarieven voor voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorvoertuigen gehanteerd.  Een retourticket voor 1 persoon inclusief fiets kost 5 euro. Als u met de auto de overtocht wilt maken betaalt u daar extra voor. Voor het volledige tarievenoverzicht klik hier. U kunt tickets aan het loket kopen maar ook online.

De afstand tussen Den Helder en Texel is precies 4200 meter. De overtocht naar Texel duurt slechts 20 minuten. Voor meer informatie over de overtocht van en naar Texel en TESO veerboot kunt u terecht op www.teso.nl

Zie ook:

Informatie over fietsgebied Texel

Fietsknooppunten fietskaart Texel