Soest knapt witte fietsen Hoge Veluwe op voor Kenia

Soest knapt witte fietsen Hoge Veluwe op voor Kenia
In Soest worden de komende drie jaar ruim honderdvijftig fietsen van het Nationale Park De Hoge Veluwe opgeknapt.


De bekende `witte fietsen’ zullen door werkzoekenden met een bijstandsuitkering op het Werkpunt aan de Industrieweg worden gerenoveerd en gerepareerd. De witte fietsen zullen ten goede komen aan lokale projecten in Kenia. Door de stevigheid en eenvoud van de constructie, zijn de fietsen heel geschikt om bijvoorbeeld op het platteland ingezet te worden.

Het project `van fiets tot ondernemer’ wordt geco√∂rdineerd door het Hoenderloo College, de onderwijsinstelling van De Hoenderloo Groep, een innovatieve organisatie voor 24-uurs zorg aan jongeren met complexe gedragsproblemen. Het is een samenwerking tussen een aantal scholen, een aantal fietsenmakers en de gemeente Soest.

Jongeren en medewerkers van de aangesloten organisaties knappen de fietsen op en leren een vak als fietshersteller. De gemeente Soest is bij het project betrokken als partner omdat op het Werkpunt een fietsenwerkplaats is ingericht en een leermeester aanwezig is.

Het project wordt financieel ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op termijn wordt certificering tot rijwielhersteller mogelijk als men de vaardigheden om de fietsen te herstellen voldoende beheerst. Dit biedt de mogelijkheid aan werkzoekenden met een bijstandsuitkering om aan de slag te gaan als rijwielhersteller.

Vanuit de branche wordt de komende jaren meer vraag verwacht naar geschoolde rijwielherstellers en de gemeente Soest speelt daar graag op in.

Het project zal feestelijk worden gestart door wethouder Kemmerling op woensdagmorgen 6 april 2011 om 10 uur op het Werkpunt aan de Industrieweg 34.

Bron: Nieuwsbank.nl

Reageer op dit artikel