Promotie Overijsselse regio’s tijdens Fiets & Wandelbeurs

Promotie Overijsselse regio’s tijdens Fiets & WandelbeursDe Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam, op 26 en 27 februari a.s. is de grootste beurs in Nederland voor fietsers en wandelaars.

In een breed programma staan fietsen en wandelen centraal; als vakantie en recreatie, als ontspanning in de vrije tijd, maar ook als avontuurlijke uitdaging in onbekende afgelegen gebieden. Onder het motto Proef de Pure provincie wordt door de toeristische regio’s in Overijssel Twente, Salland, Vechtdal, IJsseldelta en WaterReijk Weeribben Wieden met financiële ondersteuning van de Provincie Overijssel in het kader van MITO gezamenlijk deelgenomen aan de 18e editie van de Fiets en Wandelbeurs.

Gezamenlijke stand en gratis smaak fietsroutes

Ten behoeve van deze gezamenlijke deelname is een stand ontworpen waarin de vijf Overijsselse regiomerken zich met de eigen merkprofilering presenteren. Met deze zelfde stand hebben de Overijsselse regio’s zich al gepresenteerd tijdens de 50Plus Beurs in Utrecht, Zenith Brussel (Belgische 50Plus beurs) en onlangs in januari tijdens de Vakantiesalon in Antwerpen. Iedere bezoeker ontvangt bij de stands van de Overijsselse regio’s een gratis smaakfietsroute met smaakadresjes en streekproducenten.

Tips Overijssels Regio’s tijdens de beurs

Een bijzonderheid tijdens de komende Fiets en wandelbeurs is de prijsuitreiking aan het Waterschap Regge & Dinkel voor ‘Dé wandelroute van het jaar 2011’, de Twentse wandelroute ‘Regge en Dinkelpad’. Deze wandelroutes zijn ontwikkeld door het Waterschap Regge en Dinkel, samen met de provincie Overijssel en het Twents Bureau voor Toerisme. In de stand van WaterReijk Weerribben Wieden wordt het boekje ‘Kerken in Noordwest Overijssel’ gepresenteerd met daarin opgenomen een fietsroute langs de kerken. Salland besteedt aandacht aan thematische fietsroutes zoals de Fiets4daagse, Theaterfietstocht en Kunstfietsroute. En aan de Sallandse Wandelvierdaagse. Het Vechtdal promoot op de Fiets- en Wandelbeurs specifiek het Wandelnetwerk in Hardenberg en het Vechtdalpad. Bezoekers van de Vechtdalstand kunnen een (Vechtdalpad- of Wandelnetwerk-) wandelarrangement winnen. Daarnaast is er ook aandacht voor de Vechtdal Fiets- en Wandelvierdaagse.

Ook cultuur, natuur, Hanzesteden en Twentse steden

Naast aandacht voor de regio´s is er ook ruimte gecreëerd voor een de thema´s op provinciale schaal, te weten wandelen, fietsen, natuur (met de nationale parken: Sallandse Heuvelrug en Weerribben Wieden en de Nationale Landschappen: Noordoost Twente en IJsseldelta), de Hanzesteden langs de IJssel en de steden in Twente.

Reageer op dit artikel