Project Fietsforce; de wegenwacht voor de fietser

Project Fietsforce; de wegenwacht voor de fietserWaar de wegenwacht al jarenlang de automobilist in nood uit de brand helpt bij pech, kan men in Amsterdam nu ook op ondersteuning rekenen bij een kapotte fiets.

“Als je pech hebt, bel je naar Fietsforce en dan komt er een monteur naar je toe,” aldus Barbara Westerveld van de Stichting Fietsforce Amsterdam tegen het AD. Bij Fietsforce werken studenten van de Universiteit van Amsterdam op vrijwillige basis samen met het reïntegratiebedrijf Panta. De monteurs van Fietsforce zijn jongeren tot 25 jaar met een verleden als dak- of thuisloze. De monteurs doen zo waardevolle werkervaring op terwijl de studenten zich kunnen ontwikkelen in het sociaal ondernemen.

Voor meer info kijk op www.fietsforce.nl

Een reactie op “Project Fietsforce; de wegenwacht voor de fietser”

  1. Dennis schreef:

    Dit project is op zich prima, mits het wel de goede begeleiders heeft. Ik heb zelf 2 jaar gewerkt bij fietsforce in het magazijn. Dus ik maakte geen fietsen maar zorgde ervoor dat alles aangevuld werdt en iedereen zijn spullen kon halen om een fiets te repareren. Ik vond dit hartstikke leuk maar er wordt nog steeds heel veel gestolen. Nu heb ik een plan opgesteld dat dat tegen kan gaan en kosteloos voor hun en zo kunnen ze ook kijken welk persoon er gebrek heeft aan een bepaald onderdeel te repareren, en zo hem/haar sturen hoe het te repareren. Zo worden er ook geen fietsen verkocht die diezelfde dag nog kapot gaan na verkoop. Heel veel mensen komen terug met kapotte fiets. Trapas zit los, remmen doen het niet, trappers zitten los, etc etc. Best grove fouten die op te lossen zijn door te doen zoals het hoort. Dit is niet het geval daar. Nu ben ik weggestuurd van die baan en MOET bij fietscoach werken. Ik ben weggelopen en zit nu thuis overspannen. Er worden graveer nummers weggehaald uit fietsen en worden voor meer als 200 euro verkocht in hun eigen winkeltje terwijl ze volgens mij alleen fietsen mogen verkopen met graveernummer en dan met een bon. Nu gaan ze winst maken en 2 a 3 keer per jaar op vakantie en laten ons achter zonder begeleiding met 20 mensen op de werkvloer. Dit gaat uit de hand lopen en vraag dan ook de Gemeente Amsterdam om daar eens een kijkje te nemen hoe ze daar werkelijk te werk gaan.
    Ik kan nog veel meer gaan vertellen hier maar dan wordt het te lang en ik denk dat dit wel duidelijk is

    Dennis

Reageer op dit artikel