Informatie over fietsgebieden met pictogrammenFietsknooppunten.eu geeft per fietsgebied informatie over het fietsgebied. Relevante informatie over het landschap bijvoorbeeld. We hebben een systeem met pictogrammen gemaakt om eenvoudig en snel kenbaar te maken of je een heuvelachtig landschap of juist een vlak landschap kunt verwachten. Een ander voorbeeld is of er een Nationaal Park in het fietsgebied gelegen is of dat het fietsknooppunten netwerk door stedelijk gebied loopt. Het geeft de fietser in een oogopslag aan of dit het juiste fietsgebied is voor de aankomende fietstocht. Handig.

Vlak Terrein

(redelijk) vlak terrein

Dit pictogram geeft aan dat het fietsgebied doorgaans vlak is. Het wil niet zeggen dat je helemaal geen heuvel aantreft. We geven geen garanties wat dat betreft. Het terrein is bij dit pictogram geschikt voor fietsers die heuvelachtig gebied willen vermijden.

 

Heuvelachtig TerreinHeuvelachtig terrein

Dit pictogram geeft aan dat het fietsgebied doorgaans heuvelachtig is. Fietsers die liever niet in heuvelachtig gebied willen fietsen kunnen fietsgebieden met dit pictogram beter niet uitkiezen om hun fietsroute te plannen.

 

 Bosrijk gebiedBosrijk Gebied

Dit pictogram geeft aan dat het fietsgebied flink wat bosrijke gebieden kent. Dit pictogram geven we alleen weer als het fietsgebied opvallend veel bos heeft. Elk fietsgebied heeft wel een stukje bos. Fietsers die graag in bosrijk gebied willen fietsen kiezen een fietsgebied waar dit pictogram wordt weergegeven.

 

Nationaal ParkNationaal Park

Dit pictogram geeft aan dat er in het fietsgebied een Nationaal Park gelegen is. Een Nationaal Park is een uniek natuurgebied wat door de overheid is aangewezen als Nationaal Park. Echte aanraders om doorheen te fietsen.

 

Heide Gebied

Heide gebied

Dit pictogram geeft aan dat er in het fietsgebied heidevlakten te vinden zijn. Heide is een apart soort landschap wat uniek is om doorheen te fietsen.

 

Stedelijk GebiedStedelijk gebied

Dit pictogram geeft aan dat het fietsknooppunten netwerk in dit fietsgebied onder meer door stedelijk gebied loopt. Het leuke is dat je van je fietsroute niet perse een stedelijke fietsroute hoeft te maken. Je kunt prima natuur met stedelijk landschap combineren.

 

GraslandschapGraslandschap

Dit pictogram geeft aan dat er graslandschap of polderlandschap te vinden is in dit fietsgebied.

Reageer op dit artikel