Oplaadpunten voor fietsen en auto’s in Beuningen (Gelderland)

Oplaadpunten voor fietsen en auto’s in Beuningen (Gelderland)Binnen de gemeente Beuningen komen zeven oplaadpunten voor elektrofietsen en elektrische scooters en twee stroompalen voor elektrische auto’s. Beuningen trekt een bedrag van 20.000 euro uit om dergelijke stroompalen mogelijk te maken.

De fietser die straks met het nieuwe voetveer de Waal oversteekt vanaf Slijk-Ewijk kan zijn tweewieler opladen bij het voormalige veerhuis dat in ere wordt hersteld. Met de investering wil het college van burgemeester en wethouders het gebruik van milieuvriendelijke vervoermiddelen stimuleren. Onderzocht wordt nog waar de oplaadpunten precies moeten komen te staan. Dat zullen centraal gelegen locaties zijn of op zijn minst plekken waar veel gebruikers langs komen.

Een van de locaties is in elk geval bij het voormalige veerhuis aan de Waalbandijk in de nabijheid van de locatie waar straks het voetveer Beuningen-Slijk/Ewijk gaat aanleggen. De gemeente Beuningen stimuleert volgens wethouder Piet de Klein de komst van een uitspanning op deze plek. Piet de Klein: “Er komt een terras voor de fietsers, dat willen we als gemeente ook weer toestaan. Het gaat om particulier initiatief. Een oplaadpunt voor fietsen en scooters geeft toeristen de mogelijkheid om tijdens een verblijf op het terras hun tweewieler van stroom te voorzien.”

NB: Beuningen ligt in Gelderland in het land van Maas en Waal
Bron: De Gelderlander
Foto: Hai Voeten/De Gelderlander

Reageer op dit artikel