Opening nieuw fietsknooppunt in VeenedaalIn Veenendaal is donderdag 6 november 2014 het nieuwe centrale fietsknooppunt aan het Zwaaiplein feestelijk geopend nadat het fietsknooppuntennetwerk in Veenendaal deze zomer al werd vernieuwd. Het fietsknooppuntennetwerk, een netwerk van fietsroutes waarbij recreatieve fietsers hun eigen route langs genummerde knooppunten kunnen volgen, is zo aangepast dat het centrum van Veenendaal vanaf heden beter wordt bediend. Ook zijn er nieuwe routes  door Veenendaal bijgekomen.

Het nieuwe centrale knooppunt met nummer 59 staat in het hart van winkelstad Veenendaal. Op deze centrale plek aan het Zwaaiplein is een overzichtskaart geplaatst met de nieuwe routes en bewegwijzering naar andere knooppunten. De routes volgen bestaande fietspaden en autoluwe routes door Veenendaal.

De aanpassing maakt onderdeel uit van een provinciale vernieuwing van het knooppuntennetwerk. De gemeente Ede werkt samen met de gemeente Veenendaal aan een plan om de knooppuntenroutes tussen beide gemeentes beter met elkaar te verbinden. De bedoeling is dit in 2015 te realiseren.

Reageer op dit artikel