Opening fietsknooppuntennetwerk Noord-Flevoland

Opening fietsknooppuntennetwerk Noord-FlevolandOp donderdag 21 juli 2011 wordt in Emmeloord het nieuwe fietsknooppuntennetwerk voor de Noordoostpolder geopend. Het initiatief komt van een groep recreatieondernemers die in de Noordoostpolder een knooppuntensysteem voor elkaar wilden krijgen om zo de regio een economische stimulans te geven. De Noordoostpolder is één van de laatste gebieden in Nederland waar de fietsliefhebber nog geen gebruik kon maken van het populaire fietsknooppuntennetwerk.

Door de opening  van het nieuwe fietsknooppuntensysteem kunnen fietsers eindelijk een eigen fietsroute samenstellen door het landschap van de Noordoostpolder en Urk. Met de plaatsing van in totaal 84 nieuwe fietsknooppunten wordt in dit uitgestrekte fietsgebied meer dan 350 kilometer aan fraaie fietsroutes met elkaar verbonden. Het netwerk sluit perfect aan op het knooppuntennetwerk van  Noordwest Overijssel en Zuidwest Friesland waardoor een route kan worden samengesteld tot ver over de provinciegrens .

Fietsknooppunten op Texel

Op 31 maart werd ook op Texel een fietsknooppuntennetwerk geopend door de Stichting Duurzaam Texel. Het fietsroutenetwerk bestaat uit 57 knooppunten dat 170 kilometer aan fietspaden met elkaar verbind. Langs het netwerk zijn 16 informatiepanelen geplaatst met informatie over het gebied. Het netwerk staat ondermeer weergegeven op de nieuwe fietskaarten van VVV Texel en zijn mede verkrijgbaar bij www.fietswebwinkel.com.

Klik hier om deze fietsknooppuntenfietskaart direct te bestellen.

Reageer op dit artikel