Opening fietsknooppuntennetwerk Groningen op 24 april 2012

Opening fietsknooppuntennetwerk Groningen op 24 april 2012Op 24 april 2012 wordt het nieuwe Routenetwerk Fietsknooppunten Groningen feestelijk geopend door gedeputeerde Wilma Mansveld. Het fietsknooppunten netwerk van Groningen is een van de laatste in een landelijk dekkend netwerk van fietsknooppunten. Het nieuwe fietsknooppunten netwerk van Groningen sluit aan op dat van Friesland, Drenthe en het Duitse grensgebied.

Klik hier om de nieuwe fietsknooppunten fietskaart Groningen (Falk) te bestellen.

Het nieuwe fietsknooppunten netwerk van Groningen mag dan een van de laatste zijn, het is wel meteen het meest interactieve knooppuntennetwerk van Nederland. De ruim 500 knooppuntpanelen in de provincie zijn namelijk voorzien van zogenaamde QR-codes. De letters OR zijn een afkorting van Quick Response (snelle reactie) en zijn weergegeven als een soort vierkante streepjescode. Door het scannen van deze codes met een smartphone kunnen fietsers extra informatie opvragen over de omgeving en leuke bezienswaardigheden onderweg.

Fietsers kunnen vanaf aankomende week hun eigen fietstocht door het Groninger land eenvoudig zelf bepalen aan de hand van fietsknooppunten.  Op ruim 500 locaties (kruisingen van wegen of fietspaden) zijn knooppunten opgenomen. Op elk knooppunt is een informatiepaneel met een overzichtskaart geplaatst. In het nieuwe netwerk zijn tevens de verschillende bewegwijzerde ANWB-fietsroutes en de trajecten van de landelijke lange-afstandfietsroutes (LF-routes) opgenomen. Het LF-netwerk is vooral geschikt en bedoeld voor meerdaagse fietstochten. De fietsknooppunten zijn met name zeer geschikt voor het plannen van kortere fietsroutes.  U kunt uw fietsroute zelf uitstippelen met onze  speciale digitale fietsrouteplanner.

Opening Fietsknooppunten Netwerk van Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-04-2012
Bron Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten
Bookmark and Share
Scroll de pagina (druk op een toets of muisknop om het scrollen te stoppen)
Dinsdagmiddag 24 april a.s. wordt het fietsknooppunten netwerk van Groningen feestelijk geopend. Het is het meest interactieve knooppuntennetwerk van Nederland, want de ruim 500 knooppuntpanelen in de provincie zijn voorzien van QR-codes. Fietsers kunnen door middel van het scannen van deze codes met hun smartphone, extra informatie over de omgeving en bezienswaardigheden onderweg opvragen. Hiermee heeft de provincie Groningen de primeur.