Plan uw eigen fietsroute met de fietsknooppunten fietsrouteplanners NederlandPlan uw fietsroute aan de hand van de fietsknooppunten fietsrouteplanner Nederland.

Deze fietsknooppunten fietsrouteplanner voor Nederland is samengesteld in opdracht van de Fietsersbond.  De fietsknooppunten fietsrouteplanner bevat alle bestaande fietsknooppunten in Nederland. De fietsknooppuntennetwerken die nog in ontwikkeling zijn, zullen worden toegevoegd zodra deze officieel in gebruik zijn genomen. In de gebieden waar dit nog niet het geval is zijn dan ook nog geen fietsknooppunten afgebeeld.

Bepaal als eerste vanaf welk punt u een fietsroute wilt starten. De fietsknooppunten fietsrouteplanner geeft u de mogelijkheid om een fietsroute te starten vanaf een willekeurig fietsknooppunt in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om een fietsroute te starten vanaf  een VVV vestiging, een station, een fietsverhuur, een bewaakte fietsenstalling, een transferium of een parkeerplaats. In sommige gevallen kan het handig zijn om vanaf een van deze plaatsen te starten.

U kunt voor tijdens de fietsroute zogenaamde ‘afstappers’ selecteren. Dit zijn leuke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om voor af te stappen. De fietsknooppunten fietsrouteplanner toont hiertoe diverse opties als abdijen, kastelen en jachthavens maar ook molens, monumenten en door de VVV geselecteerde bezienswaardigheden. Bij onderstaande fietsknooppunten routeplanners kunt u ook de fietsroutes die door andere gebruikers zijn gemaakt raadplegen en gebruiken.

Tip: Wij raden u aan altijd een regionale fietskaart mee te nemen voor onderweg. Met een fietsknooppunten fietskaart voor het hele fietsgebied kunt tijdens het fietsen eenvoudig uw fietsroute inkorten of juist langer maken. Daarnaast wil door vandalisme nog wel eens een knooppuntenbordje ontbreken en met één van de vele beschikbare fietsknooppunten fietskaarten vindt u hoe dan ook de weg naar het volgende fietsknooppunt. Alle bestaande
fietsknooppunten fietskaarten voor Nederland en België zijn onder meer te bestellen bij Fietswebwinkel.com en Fietskaarten.com.

Voor de fietsknooppunten fietsrouteplanner Nederland klikt u hier.