Nieuwe fietsknooppunten fietskaarten voor provincie Noord-BrabantNieuwe fietsknooppunten fietskaarten voor provincie Noord-Brabant

Routebureau Brabant heeft in het voorjaar van 2018 nieuwe fietskaarten uitgebracht van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Op de kaarten zijn alle wijzigingen opgenomen die de afgelopen twee jaar aan het knooppuntennetwerk zijn verricht. Het is voor het eerst dat Routebureau Brabant voor heel Brabant fietskaarten uitgeeft.

Wijzigingen in fietsnetwerk

De nieuwe fietskaarten waren nodig vanwege ingrijpende wijzigingen in het fietsknooppuntennetwerk in 2016 en 2017. Hierbij zijn nieuwe knooppunten en routes gerealiseerd. Ook worden fietsers nu via het knooppuntensysteem naar de centra van steden en dorpen geleid, waar dat voorheen gebeurde via zogenoemde ‘centrumverbindingen’. Fietsers kunnen nu nog makkelijker de mooiste plekken van Brabant ontdekken; van ‘s-Hertogenbosch tot Bergen op Zoom en van Nationaal Park De Biesbosch tot Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

5000 kilometer

Er zijn vier fietskaarten uitgebracht, van de regio’s West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant. Samen geven ze bijna 5.000 kilometer fietsroutenetwerk weer op een schaal van 1:75.000. De knooppunten verbinden de mooiste fietspaden in de provincie met elkaar.

Routebureau Brabant

Routebureau Brabant is onderdeel van Visit Brabant en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en promoten van alle routes in Brabant en het geven van advies daarover. Ook is Routebureau Brabant verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer en onderhoud van alle routes.

De nieuwe fietsknooppunten fietskaarten voor Noord-Brabant zijn verkrijgbaar bij de lokale VVV-kantoren en onder andere online te bestellen bij Fietswebwinkel.com