Nieuwe fietsgids voor EngelandUitgever Pirola en Eric van der Horst van EOS Cycling England presenteren op de Fiets en Wandelbeurs 2011 hun nieuwe fietsreisgids, de Hart van Engeland fietsroute.

De Hart van Engeland fietsroute neemt je mee langs al die bijzondere plekken die je van Engeland vanaf de fiets wilt zien. Je fiets dus dwars door Londen, Bath en Bristol en langs Windsor Castle, Stonehenge en Cheddar Gorge. Deze gids rijgt Engeland’s beste fietsroutes aan elkaar, van de jaagpaden langs de Theems (Londen) tot bijzondere spoorpaden als de Tarka Trail. Ook leidt de route door Exmoor National Park en langs de ongerepte kusten van Cornwall.

Engeland’s westkaap Lands End is de spectaculaire eindbestemming van deze 1000 km lange route die in Harwich begint (te bereiken met de veerboot vanaf Hoek van Holland). Met deze route kun je er zeker van zijn dat je via de meest fietsvriendelijke routes door het kloppend hart van Engeland fietst. Ook is het mogelijk om vanaf Sheepwash naar Plymouth te fietsen voor de oversteek naar Frankrijk.

Aan de gids is twee jaar voorbereiding vooraf gegaan. De makers zijn er trots op dat ze in het doorgaans niet zo fietsvriendelijke Engeland een schitterende afwisselende route hebben weten te creeëren die zich kan meten met andere befaamde Europese lange-afstandsfietsroutes. In die zin staat Engeland eindelijk ook op de Europese fietskaart!

De Hart van Engeland Route gids telt 144 pagina’s (full colour) en kost € 22,50. ISBN 978 90 6455 6470. Op de Fiets en Wandelbeurs zal de gids o.a. te koop zijn op de stands van Uitgeverij Pirola (stand 11.E.90) en EOS Cycling England (stand 11.G.92).