Minder Paastoeristen verwacht

Minder Paastoeristen verwachtEr zullen dit jaar met Pasen naar verwachting minder mensen hun vakantie in Nederland doorbrengen. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft becijferd dat er zo’n 850.000 buitenlandse toeristen zullen komen. Daarnaast gaan zo’n 450.000 Nederlanders op pad.

Vorig jaar ging een recordaantal van ruim een miljoen Nederlanders op vakantie en kwamen er een miljoen buitenlanders. Dat het er dit jaar minder zijn, komt doordat Pasen dit jaar vroeg valt en het frisser is dan vorig jaar. Bovendien sloot voor veel mensen in 2011 de meivakantie op Pasen aan.

Duitsers en Belgen

Van de buitenlandse toeristen komt meer dan de helft uit Duitsland (65 procent) en een kwart uit Belgiƫ. De toeristen zoeken vooral de Bollenstreek, de kust en de grote steden op. Ook de Floriade, die dit jaar voor het eerst in een decennium wordt gehouden, is een publiekstrekker.

Nederlanders blijven vooral in eigen land, maar zo’n 200.000 vakantiegangers trekken naar het buitenland. In eigen land zijn vooral bungalows en kampeerterreinen populair.