Meimaand Fietsmaand breekt records in 2011

Meimaand Fietsmaand breekt records in 2011Het is weer Meimaand Fietsmaand.  Een inmiddels bekend thema dat elk jaar weer honderdduizenden mensen in Nederland aan het fietsen krijgt. Tijdens de zesde editie van dit grootste fietsevenement van Nederland kunnen fietsers kiezen uit ruim vijfhonderd routes. Een record in het bestaan van het evenement.

Cees van der Padt, manager Vestiging Nederland bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen: ‘Dankzij het enthousiasme en de inzet van lokale routemakers, VVV medewerkers en vrijwilligers biedt de Meimaand Fietsmaand dit geweldige record aan fietsroutes. Bovendien zijn de voorspellingen voor het weer ook op langere termijn positief voor de fietsers. We hopen dus óók op een recordaantal deelnemers. Vorig jaar fietsten 569.000 mensen met ons mee’.

Heel wat routes zijn dit jaar voorzien van een culinair element. Zo leidt de Smaakroute door het Overijsselse Vechtdal langs schitterende kastelen en oude burchten, gecombineerd met een aantal culinaire stops, waar de streek letterlijk kan worden geproefd. Een middagvullende fietstocht vanuit het Brabantse Bradel wordt afgesloten met een high tea. Of ga ‘ toeren met de boeren’ door het Groninger landschap. Het is maar een kleine greep uit de honderden tochten die Meimaand Fietsmaand in petto heeft.

De fietsroute die bij u past
Met de Meimaand Fietsmaand routezoeker kan je ingeven waar uw ideale fietsroute aan moet voldoen. Zo kan je selecteren op afstand, thema maar ook of het een recreatieve- of een sportieve fietsroute moet zijn. Zo is er voor ieder wat wils. De routezoeker is te vinden op Lekkerweg.nl/fietsmaand.

Organisatie
Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Zij zorgen samen met VVV’s, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers voor al deze bijzondere fietsroutes.

Zit de ideale fietsroute er toch niet bij? Meer gratis fietsroutes zijn ook op deze website te vinden onder het kopje gratis fietsroutes.Reageer op dit artikel