Meer gebruiksgemak fietsrouteplanner Fietsersbond

Meer gebruiksgemak fietsrouteplanner FietsersbondFietsersbond en Eneco gaan fietsers samen nog beter de weg wijzen.

De Fietsersbond en het energiebedrijf Eneco gaan samen de meest gebruikte fietsrouteplanner van Nederland, de Fietsersbond Routeplanner, verder ontwikkelen en gebruiksvriendelijker te maken. Ze tekenden daarvoor dinsdag 23 oktober een contract.

fietsersbond eneco klaar voor een ritje
Eneco’s Jeroen Overgoor (l) en Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond bekrachtigen de samenwerking met een gezamenlijk ritje op de fiets. Foto: Laura Zwaneveld
Mooie bijdrage
“Eneco wil het gebruik van de fiets, als duurzame vorm van vervoer, op zowel recreatief en functioneel vlak blijven stimuleren en faciliteren. Wij zien de samenwerking met de Fietsersbond op de Routeplanner als een mooie concrete bijdrage om de keuze voor de fiets te vereenvoudigen” aldus Jeroen Overgoor, directeur Communicatie en Public Affairs van Eneco.

Beste van Nederland
“Met de kennis en het netwerk van actieve vrijwilligers van de Fietsersbond en de financiële en communicatieve ondersteuning van Eneco kunnen wij ons doel bereiken om de beste fietsrouteplanner van Nederland aan te blijven bieden met een partner die goed bij ons past”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.
Door de samenwerking tussen Eneco en Fietsersbond kan in april 2013 kan een vernieuwde online versie worden  gelanceerd, die ook geschikt is voor gebruik met tablets en smartphones. Later volgen onder andere mobiele apps en andere vernieuwende toepassingen.
Bron: fietsersbond.nl