Limburg (BE) krijgt vijftig oplaadpalen voor elektrische fietsenLimburg (BE) krijgt vijftig oplaadpalen voor elektrische fietsen

De provincie Limburg krijgt deze lente vijftig oplaadpalen voor elektrische fietsen. Dat heeft Sylvain Sleypen, gedeputeerde van toerisme van de provincie Limburg, bekend gemaakt. Met het initiatief krijgt Limburg volgens Sleypen het dichtste netwerk van oplaadpunten voor elektrische fietsen in de hele Benelux. Sleypen voert daarbij aan dat het gebruik van de elektrische fiets zienderogen toeneemt. Hij wijst er daarbij op dat over vijf jaar één derde van alle fietsen elektrisch zal aangedreven zijn. Daarmee stijgt ook de vraag naar locaties op het fietsroutenetwerk waar batterijen kunnen worden opgeladen. Toerisme Limburg zal tegen eind maart vijftig erkende fietscafés gratis uitrusten met een oplaadpaal. Gemiddeld zal om de veertig kilometer een oplaadpaal worden voorzien. Limburg heeft een fietsknooppunten netwerk van ongeveer 2.000 kilometer.

Bron: www.express.be

NB: Alle oplaadpunten in België voor elektrische fietsen zijn terug te vinden op www.oplaadpunten.org

4 reacties op “Limburg (BE) krijgt vijftig oplaadpalen voor elektrische fietsen”

 1. A.beckers schreef:

  Het is nu lente en mijn vraag is waar vind ik de oplaadpunten in de omgeving van Landgraaf richting Brunssum of aan de overzijde van de grens in de buurt van Ubach Palenberg.
  m .vr gr
  Aj Beckers

 2. admin schreef:

  Geacht heer/ mevrouw Beckers,

  Via de website http://www.oplaadpunten.nl of http://www.sparta.nl/nl/sparta-ion-oplaadpunten.aspx kunt u de oplaadpunten bekijken voor de gehele provincie Limburg. Ik heb even gekeken, maar volgens de sites zijn er in Brunssum geen oplaadpunten bekend. Voor oplaadpunten over de grens in Duitsland heb ik helaas geen tips voor u.

  Veel fietsplezier!

  Met vriendelijke groet,

  Rene
  administrator http://www.fietsknooppunten.eu

 3. marcel schreef:

  Beste,

  Ik vraag mij af hoe het opladen onderweg werkt. Heb ik een abonnement nodig en zo ja, waar kan ik dit vinden?

  Ik zag op de paal fietsparadijs limburg staan maar helaas kan ik op de site geen info vinden hieromtrent.

  Alvast bedankt,
  Marcel

  • Fietsknooppunteninlogger schreef:

   Hallo Marcel,

   De oplaadpunten worden veelal door lokale horecagelegenheden als service beschikbaar gesteld in de hoop dat u bij hen een kopje koffie komt drinken of de lunch gebruikt. U heeft dus geen abonnement nodig maar doet er goed aan om vooraf uw fietsroute goed te plannen en hierin alvast de oplaadmomenten in mee te nemen. U plant uw fietsroute makkelijk met een van de fietsrouteplanners op onze site of aan de hand van een fietsknooppunten fietskaart in combinatie met met een overzichtssite voor oplaadpunten zoals oplaadpunten.org.

   Een fietsvriendelijke groet van de redactie.

Reageer op dit artikel