Let dit jaar op het keurmerk ‘Fietsers Welkom!’

Let dit jaar op het keurmerk ‘Fietsers Welkom!’De fietser is niet voor iedere horecaondernemer een graag geziene gast.

De fiets moet ergens gestald worden, de bidon moet ergens gevuld worden en de lege accu van de fiets moet opgeladen worden.  Lastig allemaal, vindt de horeca langs het Nederlandse fietsknooppunten netwerk. Regionale horeca begint langzaamaan in te zien dat dit ook kansen biedt en dat men de fietser moet verwelkomen in plaats van te zien als lastige klant die natgeregend en bezweet de zaak komt bezetten. Al is het alleen maar omdat deze groep klanten jaarlijks zo’n 400 miljoen euro besteedt in de lokale horecagelegenheden.

Voor de groep ondernemers die dit wel ziet zitten is sinds 2010 het keurmerk ‘Fietsers Welkom!’ in het leven geroepen.  Het keurmerk is een kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca- en recreatiebedrijven, uitgegeven door de Stichting Landelijk Fietsplatform.  Naast een gastvrij ontvangst kan de fietser op allerlei voordelen rekenen zoals de aanwezigheid van een reparatie- en EHBO-set, de mogelijkheid om de kleding te drogen, gratis bijvullen van de bidons en een veilige fietsenstalling.  Bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen mogen het bordje ‘Fietsers Welkom!’ aan de gevel hangen.

De fietser kan in 2011 steeds vaker op een Fietsers Welkom! keurmerk stuiten.  Verwacht wordt dat het keurmerk nog dit jaar landelijk is uitgerold. Niet alleen de lokale horeca maar ook campings kunnen voor het keurmerk in aanmerking komen. Voor meer informatie en een overzicht van de locaties die het keurmerk al mogen uitdragen kunt u kijken op www.allefietserswelkom.nl

Lees ook: Fietsvriendelijke bedrijven vinden via www.fietsknooppunten.eu