Kunstroute Zijpe (NH) – 15 juli t/m 2 september 2012

Kunstroute Zijpe (NH) – 15 juli t/m 2 september 2012Kunstroute Zijpe (NH) – 15 juli t/m 2 september 2012

Van 15 juli t/m 2 september 2012 organiseert de Stichting Kunst­route Zijpe de 19de editie van de jaarlijkse Kunstroute Zijpe in de gemeente Zijpe. De Kunstroute Zijpe 2012 “Voor de Verandering” staat in het teken van het thema verandering. Verandering, in welke vorm dan ook, is de rode draad van de Kunstroute Zijpe. Hier is onder andere voor gekozen door de naderende verandering die Zijpe in 2013 te wachten staat, namelijk een herindeling met de gemeenten Harenkarspel en Schagen.

Stichting Kunstroute Zijpe wil tijdens de aanloop naar de herindeling, kennismaken met de fusiepartners en wil ontmoetingen creëren tussen de drie gemeenten. Om de ontmoetingen tussen de gemeenten te bewerkstelligen heeft de stichting diverse projecten georganiseerd. De Stichting Kunstroute Zijpe heeft vijf kunstenaars en een kunstenaarsduo de ruimte gegeven om meerdere kunstwerken te exposeren in kerken en op buitenlocaties en om projecten gericht op kunsteducatie en amateurkunst invulling te geven. Dit heeft geleid tot een uitermate boeiende Kunstroute Zijpe waar bezoekers van zullen genieten. Daarnaast vinden er interessante activiteiten plaats die de ontwikkeling van de beeldende kunst duidelijk maken, waaronder lezingen van de professionele kunstenaars.

Laat u verrassen en kom tussen 15 juli en 2 september naar de Kunstroute Zijpe in de gemeente Zijpe (Kop van Noord-Holland). Bezoek de kerken (binnenexposities – geopend op de zondagen tussen 12:00 en 17:00 uur), de locaties langs de Grote Sloot (buitenexpositie – de gehele week te bezichtigen) en bezoek de kunstprojecten, activiteiten en optredens die tijdens de Kunstroute Zijpe 2012 plaatsvinden.

klik hier voor meer informatie en een overzicht van de kunstenaars en hun werken of surf naar www.kunstroutezijpe.nl.