Fietsstad 2020

Kies de fietsstad 2020U weer kunt meedoen met de verkiezing voor ” Fietsstad 2020″. Door mee te doen aan deze verkiezing, georganiseerd door de Fietsersbond, kunt u zelfs een Gazelle E-bike winnen.

Een eretitel voor twee jaar

De Fietsersbond reikt de prestigieuze titel eens in de twee jaar uit. Naast de grote winnaar, welke eer aan slechts één gemeente toekomt, en zich dus voor 2 jaar Fietsstad 2020 mag noemen, zijn er ook andere benoemingen. kleinere titels worden vergeven aan bijvoorbeeld de grootste stijger ten opzichte van 2018.

Verkiezing voor een beter fietsklimaat

Fietsstad 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen. Er wordt geïnventariseerd of de fietspaden schoon zijn, en breed genoeg. Wordt er veel voor de fietsers gedaan en wordt er opgetreden tegen parkerende auto’s op de fietspaden.

In 2018 werd Houten verkozen tot Fietsstad. In februari 2020 wordt in de Jaarbeurs Utrecht de Fietsstad 2020 titel uitgereikt. Tot die tijd houdt Houten de erenaam. De verkiezing voor fietsstad wordt al gehouden sinds 2000 toen Veenendaal als eerste de titel won.

Wilt u meedoen met de verkiezing ? Klik dan hier. De enquete is tot en met 31 oktober 2019 in te vullen.Reageer op dit artikel