Hoge Veluwe krijgt gift van 1,5 miljoen

Hoge Veluwe krijgt gift van 1,5 miljoenHet Nationale Park De Hoge Veluwe krijgt 1,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het is de hoogste gift die het park in Otterlo ooit heeft ontvangen. Het park krijgt dit geld voor de uitvoering van het toekomstplan voor de verbetering van de recreatieve voorzieningen en het behoud van het cultuurlandschap.

De bijdrage van anderhalf miljoen van de loterij is volgens woordvoerster Ilse Harmelink van De Hoge Veluwe echt bedoeld als een investering in de bijzondere natuur op het park.

“Maar we hebben het gisteravond pas gehoord en we moeten nog in overleg met de Postcode Loterij over de besteding van het geld”, zegt Harmelink. “Het is de eerste keer dat we een bijdrage hadden aangevraagd van de Postcode Loterij en we hadden er natuurlijk wel op gehoopt, maar toch zijn we er nog helemaal ondersteboven van.”

De Nationale Postcode Loterij maakte de bijdrage woensdagavond bekend tijdens het Goed Geld gala in het Singer Museum in Laren. Op dit gala werd in totaal 270 miljoen euro uitgereikt aan 83 goede doelen.

Het Nationale park De Hoge Veluwe is met 5.400 hectare het grootste particulier beheerde natuurgebied in Nederland. Het trekt jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers.

Bron: De Gelderlander

Reageer op dit artikel