Groen opladen in Brabant

Groen opladen in BrabantMeer dan 100 klimaatneutrale oplaadpunten voor elektrische fietsen in Brabant en dat wordt allemaal in een recordtijd gerealiseerd.

Brabant krijgt medio mei een netwerk van 100 duurzame oplaadpunten bij horeca ondernemers langs het fietsroutenetwerk. Dit sluit aan bij de ambitie van Brabant om dé fietsprovincie van Nederland te worden. Routebureau Brabant, Provincie Noord-Brabant, De Ideale Connectie (REAP), REAP West-Brabant en vele andere partners bundelen de krachten om de groene oplaadpunten voor 15 mei 2011 te realiseren.

Eerste groene oplaadpunt in Berkel Enschot

Het eerste groene oplaadpunt wordt op 23 februari in Berkel-Enschot geopend door Yves de Boer, gedeputeerde infrastructuur en mobiliteit provincie Noord-Brabant. De stroom die nodig is voor het opladen van de elektrische fietsen wordt gecompenseerd door zonne-energie. Daarmee is het oplaadpunt ‘groen en duurzaam’.

‘De elektrische fiets is enorm in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat het aandeel de komende jaren sterk zal blijven stijgen. Bijzonder aan deze aanpak is de grote schaal waarop het gerealiseerd wordt’, aldus Guus van der Wolde, directeur Vrijetijdshuis Brabant en één van de partners van Routebureau Brabant.
Op 23 februari wordt tevens de visie, die Routebureau Brabant heeft ontwikkeld, gepresenteerd en overhandigd en komt het actieprogramma Fiets in de versnelling van de provincie Noord-Brabant aan bod. U kunt de bijeenkomst: ‘Fietsen doe je in Brabant’ bijwonen: http://www.routebureau.nl/inschrijven

Reageer op dit artikel