Gratis fietsroute in het Belgisch Hageland. Thema: bier

Gratis fietsroute in het Belgisch Hageland. Thema: bierGratis fietsroute in het Belgisch Hageland. Thema: bier. In Rotselaar, Werchter en Wezemaal waren ooit 5 brouwerijen. Zij zijn geen van allen nog in gebruik, maar vanwege de rijke geschiedenis is het de moeite waard om ze opnieuw onder de aandacht te brengen. Deze fietsroute is uitgestippeld langs het fietsknooppunten netwerk Hageland zodat deze langs alle 5 de oude brouwerijen komt. In de te downloaden fietsroute wordt naast de route nog interessante informatie verstrekt.

Fietscafés

De fietstocht is ongeveer 20 kilometer , volledig vlak en langs rustige en perfect onderhouden fietswegen. De route is dus erg toegankelijk en bovenal bedoeld voor eenieder die kan genieten van bier, cultuur en natuur. Langs de fietsroute liggen 5 erkende fietscafés. Deze cafés zijn speciaal geselecteerd omdat ze fietsvriendelijk zijn. Als fietser ben je er van harte welkom.

De Mena fietsroute logt langs het Hageland fietsnetwerk in Vlaams Brabant. Klik hier voor de gehele fietskaart van het Hageland.

Download hier de Mena-bier-fietsroute

zie ook: Favoriete fietsroutes: knooppuntenroute De Kempen (58 km)

NB: De stempelactie op de fietsroute is niet meer geldig.

Reageer op dit artikel