Frankrijk themaland Fiets en Wandelbeurs 2013

Frankrijk themaland Fiets en Wandelbeurs 2013Frankrijk themaland Fiets en Wandelbeurs 2013

Frankrijk is uitverkoren tot themaland van de negende Fiets en Wandelbeurs, die op 9 en 10 februari 2013 weer in de Amsterdam RAI plaatsvindt.

In een groot themalandpaviljoen presenteren Franse regio’s en aanbieders van reizen de mooiste, leukste en meest interessante fiets- en wandelmogelijkheden in het populaire vakantieland. Genieten van Franse wijnen en specialiteiten kunnen de bezoekers op een groot terras, dat helemaal in de sfeer van het themaland is gebracht. Verder vertellen ervaren fietsers en wandelaars enthousiast over hun ervaringen in La Douce France op een speciale informatiemarkt en is er in het lezingenprogramma veel aandacht voor het themaland.

Ideale fietsbestemming

Frankrijk is voor veel Nederlanders de ideale bestemming voor een fietstocht of fietsvakantie in het buitenland. Zware cols uit de Tour de France, de kust, grote rivieren, pittoreske dorpjes, een uitstekende keuken en cultuur: het is er allemaal te vinden. Bovendien breidt het Franse netwerk van autoluwe, recreatieve fietsroutes zich elk jaar gestaag uit. Steeds meer jaagpaden langs rivieren en voormalige spoorbanen veranderen in voies vertes (‘groene wegen’); autovrije paden waarover je rustig door de natuur kunt fietsen. Daarnaast groeit het aantal bewegwijzerde véloroutes. Opmerkelijke nieuwkomer op fietsroutegebied is de 1200 km lange Vélodyssée langs de Atlantische kust. Ook nadert de voltooiing van het project ‘La Loire à Vélo’, een groene route langs de rivier de Loire met maar liefst 800 km aan bewegwijzerde paden.

Ultiem wandelparadijs

Op wandelgebied is Frankrijk al vele jaren een topbestemming. Naar schatting tussen de 150.000 en 200.000 kilometer aan wandelpaden doorkruisen het land. De variatie aan landschappen is enorm. Van de Ardèche en het ruige eiland Corsica tot de Franse Alpen en de Pyreneeën, het heuvelland van de Bourgogne, de Vogezen en de lavendelvelden van de Provence. De GR-paden, de Grande Randonnées, zijn uitgegroeid tot een begrip onder Europese langeafstandswandelaars. En wie een middag wil struinen door het Franse platteland met zijn vele rustieke dorpjes, kastelen en wijngaarden, kiest voor een PR, een Petite Randonnée, of bijvoorbeeld voor een thematische route.

Duurzaam toerisme

Volgens beursorganisator Theo Jorna biedt Frankrijk nog steeds veel mogelijkheden voor een verdere groei van het fiets- en wandeltoerisme in dat land. “Het is een bijzonder populaire vakantiebestemming voor de Nederlanders en fietsen en wandelen staat bij hen hoog op het wensenlijstje. Ook wordt in Frankrijk het fietsen steeds meer gepromoot omdat het past bij het concept van duurzaam toerisme. Die ontwikkelingen maken Frankrijk nóg aantrekkelijker voor Nederlandse toeristen.”