fietsen in Flevoland

Flevoland ontdekken op de fiets!In de nieuwste provincie van ons land is nog van alles te ontdekken en bovendien leent deze provincie zich perfect voor een mooie fietsvakantie. Wanneer je niet vies bent van grote afstanden fietsen ben je hier ook op de juiste plek. Van de kop van Flevoland naar het uiterste puntje fietsen is een leuke uitdaging.

 

Begin in de Noord-Oostpolder en breng een bezoek aan het vissersdorp Urk. In de omgeving vind je bijvoorbeeld het prachtige Schokland wat echt een bezoek verdient. Samen met onder andere de Chinese muur, de Acropolis en Grand Canyon National Park staat Schokland op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een klein, langwerpig strookje land is er nog over van wat ooit een kwetsbare veenrug was.

 

Op Schokland zie je het constante gevecht van Nederland tegen het water. Ga tijdens je bezoek aan Schokland bijvoorbeeld mee met een bijzondere ontdekwandeling over Schokland of bezoek het museum of het bezoekerscentrum en ontdek de verhalen over Schokland en bekijk bijzondere bodemvondsten.

 

Na je bezoek aan Urk en omgeving is het tijd om verder te fietsen. Fiets via de bijzondere omgeving van Tollebeek naar Nagele en steek het water over. Fiets via Swifterbant in de richting van Dronten en als je geluk hebt zijn net de Meerpaaldagen aan de gang (tweede weekend van augustus). Mocht dit niet het geval zijn dan heeft Dronten ook drie bijzondere oorlogsmonumenten die een bezoek waard zijn. Uiteraard is een korte tussenstop in Dronten ook gewoon mogelijk. Drink hier een kopje koffie en fiets verder door de bijzondere, aangelegde, natuur van Flevoland.

 

Vanaf Dronten fiets je in een rechte lijn in de richting van Biddinghuizen waar je een bezoek zou kunnen brengen aan Walibi World. In dit pretpark is ook voor de kinderen van alles te doen. Een fietsvakantie met het hele gezin door Flevoland behoort dus ook zeker tot de mogelijkheden. Overnacht in de buurt van Biddinghuizen na je bezoek aan Walibi en spring de volgende dag weer op de fiets.

 

Reis af in de richting van Zeewolde en verken dit leuke stadje deels gelegen aan het water. Aan de rand van Zeewolde vind je een van de locaties van CenterParcs in Nederland. De Eemhof is een ideale eindbestemming van je fietsvakantie. Hier ontspan je volledig in het tropisch zwembad, geniet je van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants en bij mooi weer leer je hier windsurfen of zeilen. Boek je overnachting met de Actiecode Centerparcs en geniet van de laatste dagen van een heerlijke fietsvakantie op dit vakantiepark.