Fietsvriendelijke bedrijven vinden via www.fietsknooppunten.eu

Fietsvriendelijke bedrijven vinden via www.fietsknooppunten.euVia www.fietsknooppunten.eu zijn nu de fietsvriendelijke horeca- en logiesbedrijven langs het fietsknooppunten netwerk in Nederland en België te vinden via twee eenvoudige knoppen op de website. Fietsvriendelijke horeca en logies zijn bedrijven welke zijn gewaardeerd met een speciaal keurmerk; voor bedrijven in Nederland geldt het keurmerk ‘Fietsers Welkom!’ en in België geldt het keurmerk ‘Fietsvriendelijke logies’.

Nederlandse bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen mogen het bordje ‘Fietsers Welkom!’ aan de gevel hangen. Fietsvriendelijke horeca- en logies zijn bedrijven die extra faciliteiten bieden voor de fietser. Het keurmerk is een kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca- en recreatiebedrijven, uitgegeven door de Stichting Landelijk Fietsplatform.  Naast een gastvrij ontvangst kan de fietser op allerlei voordelen rekenen zoals de aanwezigheid van een reparatie- en EHBO-set, de mogelijkheid om de kleding te drogen, gratis bijvullen van de bidons en een veilige fietsenstalling.

In Belgie heet het keurmerk ‘Fietsvriendelijke Logies’, uitgegeven door Toerisme Vlaanderen. De logies bieden extra comfort voor fietsers en een sportieve gastheer of -vrouw die je met veel plezier de weg wijst. Alleen de logies die aan een aantal specifieke criteria voldoen, kunnen namelijk het label “fietsvriendelijk logies” krijgen. Zo moet een fietsvriendelijk logies op minder dan 5 km gelegen zijn van een erkende fietsroute of fietsknooppunten netwerk of speciale faciliteiten aanbieden voor de fietser zoals een fietsenstalling, een reparatieset, fietskaarten en fietsverhuur.

kijk op de website voor de knoppen die je naar de juiste selectietool leiden. Bij het plannen van een fietstocht of fietsvakantie hoef je nooit meer bang te zijn dat je fiets niet welkom is bij de tussenstop!

– Lees ook: Let dit jaar op het keurmerk ‘Fietsers Welkom!’

– Zie ook: gratis online fietsroute planner Nederland en België.

Reageer op dit artikel