Fietsroutes beschikbaar in Google Maps

Fietsroutes beschikbaar in Google MapsFietsroutes beschikbaar in Google Maps

Het is vanaf woensdag mogelijk fietsroutes te plannen in Google Maps. De zoekgigant geeft aan of routes druk of fietsvriendelijk zijn en laat gebruikers de route aanpassen.

Het was in Google Maps al langer mogelijk om een reis te plannen met de auto, te voet of met het openbaar vervoer. De fiets is daar nu dus aan toegevoegd.

Het bedrijf werkt samen met diverse gemeentes en de kaartleverancier Andes om de naar eigen zeggen beste fietsroutes aan te kunnen bieden.

Routes

In Google Maps wordt direct weergegeven of een route echte fietspaden bevat of dat het om fietsvriendelijke wegen gaat. Dit verschil wordt aangemerkt door diverse soorten lijnen over de kaarten van Google Maps heen te plaatsen.

Als een route gepland is kan de gebruiker deze aanpassen in Google Map Maker. Zo kan een route verplaatst worden zodat bepaalde bezienswaardigheden worden aangedaan. Ook is het mogelijk dat de gebruiker zelf een betere route kent die nog niet in Google Maps is opgenomen.

In Google Map Maker is het mogelijk onderscheid te maken tussen recreatieve routes of routes met een praktische toepassing om bijvoorbeeld naar het werk te komen. De zoekgigant roept mensen op om wegen die geschikt zijn als fietspaden, maar niet als zodanig staan aangemerkt, door te geven.

Bron: NU.nl