Fietsroute van de maand juni 2015: Knooppuntenroute Schoorlse Duinen 35 kmFietsroute van de maand juni 2015: Knooppuntenroute Schoorlse Duinen 35 km

In de aankomende lente- en zomermaanden, zal de redactie van Fietsknooppunten.eu iedere maand een fietsroute tot “fietsroute van de maand” bekronen. Om in aanmerking te komen voor de benoeming “fietsroute van de maand” moet een fietsroute aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de fietsroute zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk, moet het een rondrit zijn en moet deze een lengte hebben tussen de 30 en 60 kilometer. Verder kijken wij of er voldoende parkeermogelijkheden zijn bij het startpunt of startpunten. Daarnaast wordt vooral gekeken naar de schoonheid van de route, het aantal bezienswaardigheden onderweg en de aanwezigheid van leuke plaatsen om af te stappen. U kunt uiteraard uw suggesties aan ons toezenden en wie weet wordt uw route in de aankomende maanden gekroond tot “fietsroute van de maand”.

Voor de maand juni 2015 hebben wij gekozen voor een fietsroute van onze collega’s van Fietswebwinkel.com. Deze prachtige fietsroute voert u dor het schitterende Schoorlse duingebied en doet hierbij onder andere de leuke plaatsen Bergen, Schoorl en Camperduin aan. Kunstenaarsdorp Bergen is met zijn gezellige terrasjes en verschillende musea zeker de moeite waard om op het gemak te verkennen. Geniet van het mooie strand van Bergen aan Zee of maak een wandeling over de onlangs met een duinenrij versterkte Hondsbossche zeewering tussen Camperduin en Petten. Kom vervolgens tot rust met een lekkere cappuccino bij bosbuffet de Berenkuil in het schitterende bosgebied bij Schoorl. Het afwisselende landschap met duinen, heide, weilanden en bossen maken goed duidelijk waarom dit gebied zo enorm populair is en hoort zonder twijfel tot het mooiste van Noord-Holland maar waarschijnlijk ook van Nederland. Wij wensen u veel plezier toe bij het fietsen van deze fietsroute en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Download hier de Schoorlse Duinen knooppuntenroute

Reageer op dit artikel