Fietsroute van de maand Juli 2015: de Dwingelderveld fietsroute in DrentheFietsroute van de maand Juli 2015: de Dwingelderveld fietsroute in Drenthe

In de aankomende lente- en zomermaanden, zal de redactie van Fietsknooppunten.eu iedere maand een fietsroute tot ” fietsroute van de maand” bekronen. Om in aanmerking te komen voor de benoeming tot “fietsroute van de maand” moet een fietsroute aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de fietsroute zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppunten netwerk, een rondrit zijn en moet deze een lengte hebben tussen 30 en 60 kilometer. Verder kijken wij of er voldoende parkeermogelijkheden zijn bij het startpunt of startpunten. Daarnaast wordt vooral gekeken naar de schoonheid van de route, het aantal bezienswaardigheden onderweg en de aanwezigheid van leuke plaatsen om af te stappen. U kunt uiteraard uw suggesties aan ons toezenden en wie weet wordt uw route in de aankomende maanden gekroond tot “fietsroute van de maand”.

Dwingelderveld heide DrentheVoor de maand juli hebben wij gekozen voor een fietsroute van onze collega’s van Fietswebwinkel.com. Deze prachtige fietsroute voert u ondermeer over de prachtige heide van Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Noordwest Europa. Zeker in dit gebied wordt de heide gedomineerd door de dopheide. Deze dopheide heeft een zachtroze kleur en is al in juni en juli in bloei. De ruim 80 vennetjes die in dit gebied liggen vormen de belangrijkste schakel voor de dopheide en zorgen voor een ongekende schoonheid. De fietsroute is goed beschreven en bevat extra informatie over het gebied. Er zijn in het uitgestrekte gebied misschien wat minder plekken om af te stappen voor bijvoorbeeld de lunch, maar beter gaat u ergens in het park picknicken en neemt u het natuurschoon goed in u op. Ook het aantal bezienswaardigheden onderweg is bij de fietsroute ondergeschikt aan de schoonheid van de route. De grote radiotelescoop (gebouwd in 1954 en met een diameter van 25 meter destijds de grootste ter wereld) en het Planetron (met ongeveer 70.000 bezoekers per jaar een van de grootste voorlichtingscentra over sterrenkunde in Nederland) zijn echter de moeite waard om te bezoeken. Ook het dorpje Dwingeloo, dat wordt beschouwd als één van de mooiste brinkdorpen van Drenthe, kunnen wij aanbevelen om eens rond te wandelen. Wij wensen u veel plezier toe bij het fietsen van deze fietsroute en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Download hier Dwingelderveld fietsroute.

Bestel hier een bijbehorende fietskaart

Reageer op dit artikel