Fietsroute van de maand april 2015: Knooppuntenroute Utrechtse Heuvelrug 52 kmFietsroute van de maand april 2015: Knooppuntenroute Utrechtse Heuvelrug 52 km

In de aankomende lente- en zomermaanden, zal de redactie van Fietsknooppunten.eu iedere maand een fietsroute tot ” fietsroute van de maand” bekronen. Om in aanmerking te komen voor de benoeming tot “fietsroute van de maand” moet een fietsroute aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de fietsroute zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppunten netwerk, een rondrit zijn en moet deze een lengte hebben tussen de 30 en 60 kilometer. Verder kijken wij of er voldoende parkeermogelijkheden zijn bij het startpunt of startpunten. Daarnaast wordt vooral gekeken naar de schoonheid van de route, het aantal bezienswaardigheden onderweg en de aanwezigheid van leuke plaatsen om af te stappen. U kunt uiteraard uw suggesties aan ons toezenden en wie weet wordt uw route in de aankomende maanden gekroond tot “fietsroute van de maand”.

Voor de maand april 2015 hebben wij gekozen voor een fietsroute van onze collega’s van Fietswebwinkel.com. Deze prachtige fietsroute voert u over de adembenemende Utrechtse Heuvelrug en doet hierbij tevens de leuke plaatsen Zeist en Doorn aan. In deze plaatsen is een hoop te zien en is het daarnaast goed toeven op een van de vele terrasjes. Ook een bezoek aan de wonderlijke piramide van Austerlitz en een blik op het schilderachtige Henschotermeer mag u tijdens het fietsen van deze route zeker niet missen. Wij wensen u veel plezier toe bij het fietsen van deze fietsroute en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Download hier Utrechtse Heuvelrug knooppuntenroute

Bestel hier een bijbehorende fietskaart

Reageer op dit artikel