Fietsknooppunten fietskaart Westhoek NoordFietsknooppunten fietskaart Westhoek Noord

De Westhoek koestert zich tussen de Noordzee en de onzichtbare ‘Schreve’, zoals hier de grens met Frankrijk wordt genoemd. Aan zee fiets je op en neer doorheen de duinen, langs de slikken en schorren en op de zeedijk aan het strand. Iets verder in het binnenland fiets je door polderlandschappen, unieke natuurgebieden en lommerrijke bossen. Ten zuiden van Ieper strekken zich de West-Vlaamse heuvels uit.

De Westhoek charmeert ook door de vele stadjes en dorpen vol verhalen. De Westhoek staat voor landelijke rust, natuur en stadjes en dorpen vol verhalen. En wie in de Westhoek ‘den grooten oorlog’ zoekt, wordt stil bij duizenden jonge namen op dode letterstenen.  Het ‘Tyne Cot Cemetery’ in Passendale is een grote dodenakker. In Vladslobeklijven de stenen beelden van Käthe Kollwitz. De Westhoek telt meer dan 190 grote en kleine militaire begraafplaatsen. Het ‘In Flanders Fields Museum’ in Ieper brengt het verhaal van de oorlog gezien door de ogen van de gewone frontsoldaat, de dorpeling, de vluchteling, de verpleegster. Mis er zeker de dagelijkse ‘Last Post’ niet. De ‘Dodengang’ in Diksmuide is een bewaard gebleven loopgracht. Het ‘Vredesmuseum’ in de Ijzertoren brengt het verhaal van de Vlaamse frontsoldaten en van de Vlaamse Ontvoogding. Poperinge gaat prat op het ‘Talbot House”. ‘The Upper Room’ of de zolderkapel is nog steeds zoals ze 90 jaar geleden werd verlaten. In de ‘Concert Hall’ werden toen optredens en feestjes georganiseerd ter ontspanning van de soldaten. De Westhoek is een aanrader.

Op deze fietskaart staan ondermeer de plaatsen Alveringem, Beveren, Gijverinckhove, Hoogstade, Izenberge, Leisele, Oeren, Sint-Rijksers, Stavele, Diksmuide, Beerst, Esen, Kaaskerke, Keiem, Lampernisse, Leke, Nieuwkapelle, Oostkerke, Oudekapelle, Pervijze, St.-Jacobskapelle, Stuivekenskerke, Vladslo, Woumen, Gits, Hooglede, Sleihage, Sint-Jozef, Houthulst, Jonkershove, Klerken, Merkem, Koekelare, Bovekerke, Zande, Kortemark, Handzame, Werken, Zarren, Lo, Reninge, Noordschote, Pollinkhove, Staden, Oostnieuwkerke, Westrozebeke, Veurne, Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaartskapelle, Houtem, Steenkerke, Vinkem, Wulveringem en Zoutenaaie weergegeven. De fietskaart kent een schaal van 1:50000 en bevat onder andere toeristische informatie over de streek.

Bestel hier de fietskaart Westhoek Noord