Fietsgebied West-VlaanderenIn samenwerking met Bikester.be

In navolging van ons artikel over De Kempen in Belgisch Limburg, vind je in dit artikel informatie over fietsen in West-Vlaanderen.

 1. Introductie fietsgebied
 2. Waar kun je het beste opstappen?
 3. Fietsvriendelijke café’s en plaatsen om te overnachten
 4. Tips
 1. Introductie fietsgebied: West-Vlaanderen
  Deze prachtige provincie aan de kust van België heeft veel te bieden: het bosrijke Houtland, met haar vele kasteelparken en uitgestrekte vergezichten bijvoorbeeld. Hier vind je het Wijnendalebos, maar ook het Merkemveld. Het Houtland, dat zich uitstrekt tussen de steden Jabbeke, Sijsele, Torhout en Ruiselede, biedt vele verschillende fietsroutes. Buiten dit gebied vind je natuurlijk ook nog de vele fietsroutes langs de kust!
 2. Waar kun je het beste opstappen?
  Net als in Nederland is het in België relatief eenvoudig om met je fiets in de trein te stappen. Bij de NMBS, de Belgische Spoorwegen, kun je zelfs een combiticket kopen: een treinticket inclusief fietsverhuur vanaf een handige opstapplaats voor minder dan €20,-. Zo kun je bijvoorbeeld op de trein stappen naar Brugge, je fiets ophalen en bij knooppunt 6 (in de buurt van het station) beginnen aan een van de vele themaroutes zoals „Tussen zoet en zout water” (56 km) of „Fietsen tussen Abdijen en Kastelen” (55 km). Natuurlijk kun je ook je eigen route uitstippelen aan de hand van deze website.
 3. Fietsvriendelijke cafés
  Ook in West-Vlaanderen vind je vele café’s en accommodaties waar je ook als fietser prima terecht komt. Bij de officiële fietscafés vind je in ieder geval sanitair, een EHBO-set, een fietsreparatieset, een (bewaakte) stalling waar je je fiets veilig even neer kunt zetten en natuurlijk ook de nodige folders en informatie over de fietsroutes in de regio.
 4. Tips
  Zoals natuurlijk voor iedere fietstocht geldt, is het wel verstandig om ook zelf een fietsreparatieset mee te nemen en ook een kaart met de fietsroutepunten in je tas te doen. Verder zul je in deze mooie regio echter weinig nodig hebben – West-Vlaanderen is over het algemeen erg fietsvriendelijk en je zult er dan ook genoeg plaatsen vinden om even te rusten of iets te drinken.

Een reactie op “Fietsgebied West-Vlaanderen”

 1. daemen hugo schreef:

  Ik vind geen lijst van fietsvriendelijke cafés en horeca in West Vlaanderen , oa Westhoek

  Hallo Hugo,

  Er is onbedoeld geen lijst van fietsvriendelijke cafés en horeca in het artikel opgenomen. Deze is te raadplegen via de volgende link:

  http://www.westtoer.be/nl/actief-beleven/fietsen/fietsvriendelijke-caf%C3%A9s

  Bedankt dat je ons hebt geattendeerd op deze onvolkomenheid in het artikel.

  Met vriendelijke groet,

  Het team van Fietsknooppunten.eu

Reageer op dit artikel