Fietsersbond en Eneco presenteren geheel vernieuwde Fietsersbond RouteplannerFietsersbond en Eneco presenteren geheel vernieuwde Fietsersbond Routeplanner

Snel en makkelijk de allerbeste fietsroutes plannen. Dat is al sinds 2005 de grote kracht van de Fietsersbond Routeplanner. Vanaf nu kan dat nog sneller en nog makkelijker. Op 28 maart presenteerde de Fietsersbond namelijk een nieuwe versie van de Fietsersbond Routeplanner, mede mogelijk gemaakt door Eneco.

De nieuwe planner is gebruiksvriendelijker vormgegeven, werkt ook op tablets en biedt de mogelijkheid om routes op te slaan en te delen via mail en sociale media. Daarnaast bevat de nieuwe Fietsersbond Routeplanner ook enkele voorgeplande fietsroutes, een aantal dat de komende tijd snel uitgebreid zal worden. Ook is het mogelijk om een fietsrondje te plannen op basis van een gekozen afstand.

Het einde van de vernieuwingen is volgens projectleider Bas Hendriksen nog lang niet in zicht. “Eigenlijk kun je wel zeggen dat we nu pas beginnen met de vernieuwing van de Routeplanner. Nog dit voorjaar kun je de planner ook makkelijk op je mobiele telefoon gebruiken, en na de zomer kunnen we ook apps voor Android en iOS aanbieden. Uiteindelijk kun je de Fietsersbond Routeplanner ook onderweg overal en altijd gebruiken.”

De vernieuwde Fietsersbond Routeplanner is het eerste resultaat van de samenwerking tussen de Fietsersbond en energiebedrijf Eneco. Bij het ondertekenen van die samenwerkingsovereenkomst in oktober vorig jaar noemde directeur Communicatie en Public Affairs Jeroen Overgoor de sponsoring van de Fietsersbond Routeplanner “een mooie concrete bijdrage om de keuze voor het duurzame vervoermiddel, de fiets, te faciliteren en te vereenvoudigen.”

Bron:Fietsersbond.nl