Fiets en Wandelbeurs: Frank van Rijn presenteert nieuwste boek

Fiets en Wandelbeurs: Frank van Rijn presenteert nieuwste boekAuteur presenteert nieuwste boek op Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI

Op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI presenteert auteur Frank van Rijn zijn nieuwe boek In de ban van Stempelstan.In deze elfde titel van Van Rijn vertelt de auteur op zijn eigen beeldende en humoristische wijze over zijn reis per fiets door Centraal-Azië. Na de boekpresentatie geeft Van Rijn ook nog een lezing over zijn laatste fietsavontuur van Cairo naar Kenia. Bezoekers van de fiets- en wandelbeurs kunnen na deze lezing In de ban van Stempelstan aanschaffen en het door de auteur laten signeren.

Over het boek

Frank van Rijn begint zijn tocht in Tbilisi. Hier bezoekt hij Mikhail Saakashvili, de president van Georgië en diens vrouw Sandra Roelofs om hen elk een fraaie Gazelle aan te bieden. Na een rit door Georgië en Azerbeidzjan neemt Frank in Bakoe de boot over de Kaspische Zee naar Turkmenistan. Deze oversteek loopt lichtelijk uit de hand loopt en hij komt tot het besluit om voortaan nooit meer over zee te gaan naar een plaats die hij ook over land kan bereiken. Uiteindelijk komt de boot toch nog in Turkmenbashi aan, waarna de reis verder gaat door de woestijn van Turkmenistan naar Oezbekistan. Daar bezoekt de auteur de monumentale steden Buchara en Samarkand en verbaast zich erover dat wij in het Westen zo weinig weten van de geschiedenis van Azië. In Dusjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, sluit zich een Zwitser bij Frank aan. Gezamenlijk rijden zij over hoge passen van het Pamirgebergte en door de overweldigend mooie en ruige Bartangvallei.
Dat er nogal wat stempels geplaatst moeten worden op de nodige documenten in deze Stan-landen, die nog maar betrekkelijk kort onder het juk van het communisme uit zijn, zal geen verwondering wekken. Zulk stempelgetob behoort natuurlijk tot de charmes van zo’n tocht, maar waarschijnlijk zijn die charmes charmanter voor de lezer dan voor de reiziger. In de ban van Stempelstan is een boek dat uitnodigt om er zelf op uit te trekken, of voor sommigen misschien juist om op een comfortabele manier in de luie stoel door een bijzonder gebied van onze mooie aarde te reizen.

www.fietsenwandelbeurs.nl

Reageer op dit artikel