Fiets en Wandelbeurs 2012 boordevol inspiratie

Fiets en Wandelbeurs 2012 boordevol inspiratieEen gezellige drukte kenmerkte afgelopen weekend de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI. Bijna 16.000 bezoekers kwamen af op het evenement om inspiratie op te doen voor het komende fiets- en wandelseizoen.

Bijna 500 commerciële exposanten

De vele duizenden fiets- en wandelenthousiastelingen lieten zich niet weerhouden door het perfecte schaatsweer op zaterdag en het winterse weer op zondag. Ze maakten kennis met het aanbod van bijna 500 commerciële exposanten, volgden lezingen en lieten zich adviseren door ruim 120 ervaren fietsers en wandelaars.

Daadwerkelijk geïnteresseerd publiek

Het recordaantal van 22.000 bezoekers in 2011 bleef vanwege het winterse weer buiten bereik, maar dat bood ook voordelen op de beursvloer. “Bezoekers hadden alle gelegenheid zich uitgebreid te laten voorlichten en vragen te stellen,” aldus directeur Theo Jorna van de Fiets en Wandelbeurs. “Dat is ook de grote kracht van onze beurs: een publiek dat daadwerkelijk is geïnteresseerd in het aanbod en dit ook kritisch beoordeelt.”

Nieuwe twee- en driewielers

Zoals altijd was het grote fietsparcours een trekker. Duizenden bezoekers maakten een testrondje met allerlei nieuwe twee- en driewielers. Ook het Ligfietseiland, de outdoorproducten en het GPS-Paviljoen waren populair. Themaland Duitsland stond dit keer extra in de spotlights en presenteerde zich in een groot paviljoen inclusief terras met Duitse gerechten, bier en Duitse wijnen.

Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen

Het fiets- en wandelfeest wordt in het weekend van 18 en 19 februari voortgezet in Mechelen, waar de eerste Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen plaatsvindt. Voor iedereen die de beurs in de RAI heeft gemist, is dit de gelegenheid zich op het nieuwe fiets- en wandelseizoen voor te bereiden.