Elektrische Vouwfietsen op de Fiets en Wandelbeurs

Elektrische Vouwfietsen op de Fiets en WandelbeursElektrische Vouwfietsen op de Fiets en Wandelbeurs

Gaan na e-bikes ook elektrische vouwfietsen het helemaal maken? Na twee jaar research presenteert vouwfietsenspecialist Dahon de elektrische vouwfiets Boost aan het publiek op de Fiets en Wandelbeurs. Op het fietsparcours kunnen de beursbezoekers het nieuwe product testen. De Boost weegt slechts 19,6 kilo en is hiermee nauwelijks zwaarder dan een stadsfiets.
In slechts 15 seconden is de Boost in- of uitgeklapt. Het 250 Watt motortje geeft trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur.

Dahon Boost

De actieradius van de accu is 35 kilometer. Daarna moet de accu worden opgeladen. Negen versnellingen zorgen voor een passend fietscomfort: ook als de motor is uitgeschakeld tijdens wind mee, of een afdaling.

Oplossing voor de file

Bij de fiets kan een hoes met draagband geleverd worden. De Boost kan in veel gevallen de oplossing betekenen voor het vast staan in de files rond de steden:

op de elektrische fiets vanuit de woning in de polder naar het dichtstbijzijnde station, met de opgevouwen fiets in de trein naar de stad en vanuit het station gemakkelijk fietsend naar kantoor. Tijdens de werkuren wordt de accu opgeladen. Slechts in 6% van de tijd regent het in Nederland. De Boost van Dahon kost 1899, – Euro.

e-4Motion-mini slechts 14,5 kilo

Meer voor kortere afstandjes lijkt de aanzienlijk simpeler uitgevoerde e-4Motion-mini op de stand van Compac Boat Solutions. Dit fietsje weegt slechts 14,5 kilo. Via een draagband over de schouder kan dit opgevouwen karretje zo mee de supermarkt in, zonder het risico dat het mini-fietsje tijdens het boodschappen doen even snel wordt gestolen.

De e-4Motion-mini met drie versnellingen heeft een actieradius van 25 km. Het motortje is 180 Watt. Het fietsje kost 599, – Euro. Of de e-4Motion ook lekker rijdt, kunnen de bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs zelf testen op het fietsparcours.

Reageer op dit artikel