Elektrische fiets snel populairder

Elektrische fiets snel populairderZo’n 42% van de Nederlanders denkt dat een elektrische fiets vooral is voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Maar na een proefrit willen veel mensen er zelf wel een aanschaffen.

Om het gemak van een elektrische fiets te ervaren werden de afgelopen maanden door het hele land poefritten georganiseerd door Gazelle. In totaal valt het 70% van de respondenten aan het begin van een proefrit op dat een elektrische fiets (veel) beter rijdt dan een normale fiets. Hoe langer ze op de fiets zitten, des te overtuigder ze raken. Aan het einde van de proefrit zegt maar liefst 90% dat de fiets (veel) beter fietst. Zo’n 60% geeft dan ook aan zo’n fiets te willen kopen in de toekomst. Na een proefrit zegt bijna 6 op de 10 Nederlanders dat ze met een elektrische fiets meer zouden fietsen en 43% daarvan zegt dat te doen omdat ze dan gemakkelijker langere afstanden kunnen fietsen. Zo’n 20% zegt dit te doen omdat elektrisch fietsen leuker is en 10% gaat een stuk regelmatiger fietsen omdat dit gezond is.

De e-bike lijkt in Nederland de afgelopen jaren definitief te zijn doorgebroken.  Inmiddels heeft één op de acht verkochte nieuwe fietsen elektrische trapondersteuning.

Mede dankzij de opkomst van de e-bike is de verkoop van fietsen ondanks de economische tegenwind stabiel gebleven.  Bovendien zorgden de hogere prijzen van de elektrische fiets voor een groei van de omzet in de fietsbranche.  De populariteit van de elektrische fiets gaat ten koste van de stadsfiets, ook al blijft deze categorie het populairst met een marktaandeel van 49 procent.

bron: verkeersnet.nl

Reageer op dit artikel