De slaapcabine, de nieuwe manier van overnachtenDe slaapcabine, de nieuwe manier van overnachten

De slaapcabine is een overnachtingsplek voor trekkers die buiten willen slapen, in de sfeer van hun dagtocht maar zonder een tent mee te hoeven nemen.
De basis vormt een slaapplek voor twee personen, een zitplaats waar je droog zit en een plek waar je kunt staan om je om te kleden. Het interieur biedt verder mogelijkheden voor het ophangen van tassen of rugzakken en het uitstallen van de noodzakelijke dingen. Op een alleen van binnenuit te bereiken plek onder de slaapcabine kunnen schoenen te drogen worden gezet. Dit alles in een minimaal oppervlakte van 5,5m2.

In de toekomst zullen de slaapcabines langs lange afstand tochten komen te staan. Bij meerdere slaapcabines op één locatie worden deze los van elkaar geplaatst. De slaapcabines staan vrij in het landschap. Ze zijn als gesloten kokers waarvan beide uiteinden zijn geopend, de ene zijde met glas en de andere zijde met twee openslaande deuren. Het interieur is compact vormgegeven en met behulp van een aantal simpele handelingen van een aantal extra gemakken te voorzien. In de cabine is een mogelijkheid om te koken, een mogelijkheid voor koken op zonne-energie wordt nog verder onderzocht. Verder kan van alle voorzieningen van de camping gewoon gebruik gemaakt worden.

De slaapcabine is duurzaam. Hij is heel licht gebouwd en kan daardoor gefundeerd worden met slechts een paar houten paaltjes en doordat de cabine op pootjes staat wordt de grond niet afgesloten en kan de begroeiing onder de cabine doorgroeien. De slaapcabine is geheel demontabel en zonder verlies van materiaal op een andere plek weer op te bouwen en de toegepaste materialen zijn duurzaam en niet milieubelastend, zoals het houten framewerk en de houten paalfundering. Het doek waarmee de cabine is bekleed kan in iedere kleur of patroon uitgevoerd worden en kan zich hierdoor aanpassen aan zijn omgeving.

Het is zo ver! Om de laatste puntjes op de i te zetten gaan we een prototype maken. Begin 2013 starten we met het produceren van het demontabele skelet van de cabine. In april 2013 gaan we op de NIVON camping “Het Hallse Hull” nabij Eerbeek het prototype ook daadwerkelijk opbouwen zodat daar dan het hele seizoen 2013 van de slaapcabine gebruik gemaakt kan worden.
Het prototype van de slaapcabine wordt mede gefinancierd door sponsoring door bedrijven en particulieren. Je kunt echter ook nu al een overnachting boeken in de slaapcabine, daarmee help je dan mee om deze te realiseren. Als je dat wilt kan je contact opnemen met Wouter Willers voor adresgegevens zie
www.tuinhuis.nu Meer informatie over de slaapcabine vindt u hier.