Check je bloesemtrip door de Betuwe

Check je bloesemtrip door de BetuweHeb je altijd al een keer willen genieten van een heerlijke fiets- of wandeltocht langs De Linge, terwijl de fruitbomen in bloei staan? Grijp je kans in de komende weken!


Afgelopen weekend zijn in de Betuwe de eerste bloemen van de pruimenbomen open gegaan. De komende dagen zet de bloei door. Aan het eind van de week zullen de pruimen in volle bloei staan. Bij de vroeg bloeiende peren- en kersenrassen is ook hier en daar al een bloem te zien. Vanaf nu tot eind april zijn er volop bloeiende fruitbomen in Rivierenland te bewonderen.

Op de onlangs vernieuwde site www.bloesem.info kun je via foto’s de bloesembloei volgen en zo de ideale week voor je uitstapje kiezen. De foto’s bieden een prachtig aanzicht van de bloesem in detail. In vergelijking met vorig jaar bloeit de pruimen- en kersenbloesem dit jaar eerder, door de warme dagen in het voorjaar.

Op de website vind je ook fiets- en wandeltochten en krijg je tips voor karakteristieke logeeradressen. Speciale bloesemarrangementen zijn er ook te vinden: lekker fietsen en daarna overnachten tussen de bloesem in het Gelders Rivierenland,  de rust krijg je er gratis bij. En morgendauw met vogelgeluiden. Want na een stille nacht, met in de zomer sterren en planeten aan de hemel, is het ontwaken des te mooier tussen rivieren en met uitzicht op boomgaarden.

Informatie over de Betuwe klik hier.

Voor een fietskaart over de Betuwe klik hier.


Een reactie op “Check je bloesemtrip door de Betuwe”

  1. hans v d hoeven schreef:

    Afgelopen weekend zijn in de Betuwe de eerste bloemen van de pruimenbomen open gegaan.
    Je moet er wel een datum bijzetten anders is de informatie nutteloos

Reageer op dit artikel