Cafetaria uit film New Kids Turbo officiële toeristische attractieCafetaria ’t Pleintje, bekend van de speelfilm New Kids Turbo is gepromoveerd tot een officiële toeristische attractie. Het bedrijf van Eric van Zandbeek is opgenomen in een VVV-fietsroute door het dorp Maaskantje waar de film en tv-serie zich afspeelt.

Eric van Zandbeek

New Kids Turbo, over een stel asociale, Brabantse jongeren die besluiten nergens meer voor te betalen, is een nog groter succes dan de tv-serie waaruit de film is ontstaan. En dat legt Maaskantje en cafetaria ’t Pleintje geen windeieren.

De omzet zou nog een extra boost kunnen krijgen door de speciale fietstocht die is uitgezet door de Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant waarin cafetaria ’t Pleintje niet ontbreekt. De fietsers krijgen daar typisch New Kids-eten voorgeschoteld: een frietje met Knoepert en turbosaus. De tocht duurt vier uur en gaat langs een aantal ‘hotspots’ uit de film.

‘Ik krijg vanmiddag de eerste fietsers’, reageert Van Zandbeek enthousiast. ‘Normaal is januari een slappe maand maar door alle fans die het dorp bezoeken heb ik wel een goede maand gedraaid. Sinds de film draait is het ieder weekend een gekkenhuis.’

Reageer op dit artikel