Bike Month in New York

Bike Month in New YorkDe leukste manier om New York te ontdekken is per fiets.

Fietstochten dwars door Manhattan, langs de Hudson River of over de Brooklyn Bridge geven een unieke indruk van de stad. Sinds een paar jaar is New York maar liefst 320 kilometer fietspad, 66% fietsers en vele fietsparkings rijker. Fietsen in New York is vooral leuk, gezond en hip! Niet voor niets staat New York daarom de hele maand mei in het teken van happy Bike Month.

Tijdens Bike Month NYC draait alles om fietsen in de grote stad. Ieder jaar organiseert New York in de maand mei een uitgebreid pakket aan activiteiten om haar inwoners op de trappers te krijgen. Tijdens National Bike to Work Day laat New York massaal de metro staan, de Awesome Views Ride geeft de mooiste uitzichten en de Brooklyn Tour is voor de échte fietsfanaten. Dit is pas een kleine greep uit het aanbod, want er staan meer dan 200 bijzondere fietsroutes, eco-trails, bike workshops en andere fietsevenementen in de spotlight. Zie voor een compleet overzicht van alle activiteiten Bike Month NYC.

Een absolute must voor fietsliefhebbers is de Five Boro Bike Tour die op 1 mei de aftrap vormt van de fietsmaand. Dit spectaculaire wielerevenement trekt jaarlijks zo’n 30.000 fietsers uit alle uithoeken van de wereld. De route van 67 km is uitgestippeld langs highlights van de vijf wijken van New York: Manhattan, Harlem, the Bronx, Queens en Brooklyn. Het is een bijzonder gezicht; duizenden fietsers door de straten van New York, over de Brooklyn Bridge met uitzicht over de skyline van de stad. Al het overige verkeer wordt een dagje stil gelegd: uniek genieten dus van the City!

Niet alleen tijdens Bike Month is fietsen in New York een aanrader. Boek een georganiseerde fietstocht of ga zelf op pad met de ruim duizend kilometer aan fietspaden en –routes door de stad. De NYC Cycling Map helpt je een weg te vinden door de straten van de Big Apple. Voor huurfietsen en fietstochten kun je onder andere terecht bij Bike and Roll New York, Bike New York en Bike the Big Apple.

Bron: Tourpress.nl

Reageer op dit artikel