Bedrijf komt met draadloze elektrische fiets

Bedrijf komt met draadloze elektrische fietsDaymak, een bedrijf uit Toronto, ziet grote potentie in elektrische fietsen zonder draden. Het claimt de eerste fabrikant te zijn van e-bikes die draaien op basis van draadloze technologie.

electrische fiets

Een groot deel van de aangeboden elektrische fietsen heeft allerlei draden langs het framewerk lopen, in de vorm van rem- en versnellingskabels en draden die de elektromotor in verbinding brengen met de wielen. De Shadow Ebike van Daymak, die vanaf begin mei in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, kent daarentegen geen zichtbare bedrading.

Een controller stuurt zowel de elektromotor, de magnetische regeneratieve remmen als de pedalen draadloos aan. De bedrading die de fiets nog wel herbergt, is ondergebracht binnen een speciaal ontworpen frame en vork.

De vraag is of voldoende consumenten veel waarde hechten aan het ontbreken van draden aan de buitenkant. Daymak denkt echter dat de Shadow Ebike bij uitstek geschikt zal zijn voor andere toepassingen van draadloze technologie: smartphones en zelfs pc’s zouden in verbinding gebracht kunnen worden met de controller.

Concurrentie

Waar Daymak nog kan claimen dat het de eerste fiets op de markt brengt die op ‘draadloze elektriciteit’ draait, levert het niet als enige een elektrische fiets die voorzien is van mobiele communicatie. De PiCycle, een Noord-Amerikaanse elektrische fiets, maakt gebruik van WiFi en vertoont ook weinig bedrading.

Met een prijs van 2500 dollar is de PiCycle echter wel duurder dan de Shadow, die 2000 dollar gaat kosten. Met de Shadow is het mogelijk om twintig tot 25 kilometer op de elektromotor te rijden, daarna moet de batterij in vier tot vijf uur weer worden opgeladen.

Bron: www.nuzakelijk.nl

Reageer op dit artikel