36 nieuwe picknickplekjes langs fietsroutes in Oost-Vlaanderen

36 nieuwe picknickplekjes langs fietsroutes in Oost-VlaanderenToerisme Oost-Vlaanderen investeerde de voorbije maanden in de verhoging van de kwaliteit van haar recreatieve fietsnetwerken. 36 plekjes werden ingericht om de fietser in Oost-Vlaanderen voortaan nog beter te ontvangen.

Sinds Toerisme Oost-Vlaanderen de recreatieve fietsnetwerken in de provincie lanceerde, in 2006 en 2008, nam het fietstoerisme in de vijf Oost-Vlaamse regio’s stelselmatig toe. Om de bezoekende fietser voortaan nog beter te ontvangen, investeerde Toerisme Oost- Vlaanderen de voorbije maanden in de inrichting van rust- en picknickplaatsen langs de fietsnetwerken van de Vlaamse Ardennen, de Leiestreek en het Waasland. Afhankelijk van de geselecteerde locatie, werden een picknickset, een rustbank, een fietsenrek en een vuilnisbak geplaatst. Met de gemeentebesturen werden overeenkomsten afgesloten voor het onderhoud van het meubilair en de locatie. Eerder, in juni 2011, werden langs de Dender in het Scheldeland reeds vijf schuilhutten met bijhorend picknickmeubilair geïnstalleerd.

Ronde van Vlaanderen
Om het decor van de Ronde van Vlaanderen optimaal te beleven, installeerde Toerisme Oost-Vlaanderen op vier van deze plekken een gratis te gebruiken landschapskijker. Dit gebeurde in Maarkedal, Lierde, Wortegem-Petegem en Kruishoutem.
De inrichting van de picknickplekjes in de Vlaamse Ardennen kadert in het Interregproject ‘MIRRA’ en gebeurde met de financiële steun van de Europese Unie – Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Toerisme Vlaanderen.

Klik hier om een fietsknooppunten fietskaart voor de provincie Oost-Vlaanderen te bestellen.

Bron: Provincie Oost Vlaanderen